1 persoon

15 minuten

Ontbijt

Gemaakt door Thamar

Baked Oats met rood fruit

Baked oats: dé trend van 2021 & 2022. En ik snap he-le-maal waarom! Steek je dagelijkse kommetje havermout in een nieuw en warm jasje door deze een boost te geven in de oven. Voor dit recept heb je niks anders nodig dan je ‘dagelijkse’ ingrediënten: havermout, eiwitpoeder en melk. Aangevuld met rood fruit heb jij een heerlijk ontbijt.

Zelf voeg ik altijd eiwitpoeder toe aan mijn ontbijt, maar mocht je dit niet doen/willen kan je dit ontbijt ook gewoon maken! Vervang in dit geval de eiwitpoeder door 25 gram extra havermout. Net zo makkelijk en net zo lekker!

Gezien eiwitpoeder ook een zoete smaak geeft aan je ontbijt is het wel aan te raden om je havermout op smaak te brengen met zoetstof.

ZO MAAK JE HET
  1. Meng de havermout met het eiwipoeder en bakpoeder. Voeg de sojamelk toe en roer goed. Laat dit even staan.
  2. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden (hete lucht).
  3. Voeg het rode fruit toe en bak je havermout in de oven goudbruin en gaar binnen 15 tot 20 minuten.
  4. Maak af met een eetlepel Griekse yoghurt.
Tip: Ik gebruik vrij veel eiwitpoeder. Wil jij minder gebruiken? Vervang het eiwitpoeder dan met 25 gram extra havermout.

Ingrediënten

Delicious

Easy to make