4 personen
40 minuten
Calorieën
343 kcal
Koolhyd.
12,3 gram
Eiwitten
42,3 gram
Vetten
11,5 gram
Diner
Gevulde courgette met geitenkaas
Bereiding:
- Verwarm de oven (hetelucht op 200 graden)
- Was de paprika en tomaten. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens de paprika en tomaten in kleine stukjes. Snipper vervolgens de ui en knoflook.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak totdat de ui glazig wordt.
- Voeg vervolgens de tomaten en paprika toe. Na 2 minuutjes kun je het vega gehakt erbij in voegen.
- Ondertussen maak je de courgettes schoon en snijd je de bovenkant ervan af. Snijd vervolgens de courgettes door de midden en hol de courgettes uit met een lepel. Voeg vervolgens de inhoud wat je uit de courgettes hebt gelepeld toe aan het gehaktmengsel met de geitenkaas en bak een aantal minuten mee.
- Leg de courgettes op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het gehakt mengsel over de uitgeholde courgettes en top af met cottage cheese.
- Bak de courgettes af voor 20/25 minuten.
Weetje: Een courgette bevat veel vezels en water, waardoor het een verzadigd gevoel geeft én weinig calorieën heeft. Daarnaast is een courgette een rijke bron van vitamine B-complex wat de gemoedstoestand bevordert en helpt tegen vermoeidheid.
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 500 gram vega gehakt
- 200 gram cottage cheese
- 40 gram cherrytomaten
- 2 rode paprika
- 2 teentjes knoflook